Karijera

NAŠI UPOSLENICI

Tim ASA OSIGURANJA čine stručni, kreativni i izuzeno radni uposlenici. Naš imidž je prepoznatljiv kao kompanija koja je poželjna mladim i odrazovanim ljudima i onima koji imaju višegodišnje radno iskustvo. Načela rada su izražene smjernice kojima se rukovodimo u svakodnevnom radu, smjernicama koje promovišu etično ponašanje, međusobno poštivanje i postizanje što boljih rezultata na što jednostavniji način. Bilo da se radi o otvorenom izražavanju mišljenja, preuzimanju odgovornosti, stvaranja okruženja u kojem se potiču, prepoznavaju i cijene ostvareni rezultati. Njegujući zajedničke standarde ponašanja, podjednako prema našim klijentima i prema saradnicima, stvaramo radnu atmosferu u kojoj je zadovoljstvo raditi, te pridonositi ukupnom poslovnom uspjehu Društva. Odgovornost za promicanje vrijednosti je na svima nama – od najvišeg menadžmenta do svih uposlenika. Prihvatajući načela, ne kao niz pravila koja nam nešto propisuju već kao vrijednosti koje nas motivišu, inspirišu i ispunjavaju pozitivnom energijom, možemo postići vrhunske rezultate, svako u svom domenu posla, u našim timovima i ukupno kao Društvo. Noviteti za nas nisu strani i nepoznati. To je naša svakodnevnica koja izaziva i potiče ali i nagrađuje. Radimo naporno i dajemo sve od sebe, ali cijenimo ravnotežu privatnog i poslovnog života. Trud i spremnost da se stalno mijenjamo razmišljajući o budućnosti, razlikuje nas od drugih.

KONTINUIRANO OBRAZOVANJE

ASA OSIGURANJE svake godine povećava broj uposlenika. U protekle četiri godine, tim ASA OSIGURANJA se povećao sa preko 80 novih uposlenica i uposlenika. Usklađenost strategije rada, motivacija i nagrađivanje naročito su vidljivi organizovanim i pozicioniranim pristupom rada ljudskih resursa te ključnim vrijednostima svakodnevnog poslovanja. Naši uposlenici su obuhvaćeni sistemom praćenja radne uspješnosti kroz strategiju nagrađivanja i daljeg ličnog razvoja. Naša organizaciona kultura potiče otvorenu i dvosmjernu komunikaciju te je omogućila svim uposlenicima davanje prijedloga, ideja i komentara putem dostupnih kanala komunikacije. Ključna konkurentska prednost Društva je liderstvo zbog kojeg smo u mogućnosti privući i zadržati kvalitete ljude i ponuditi im najbolje mjesto za rad i razvoj. Gradimo Društvo za uposlenike koji rade sa srcem, koji imaju vlastiti stav, prihvataju izazove i spremni su na kontinuirano učenje.

UČENJE KAO IMPERATIV/USAVRŠAVANJE I RAZVOJ UPOSLENIKA

ASA OSIGURANJE je prepoznalo važnost ulaganja u kontinuirano obrazovanje svojih uposlenika. Stalnim edukacijama, omogućavamo uposlenicima razvoj njihovih potencijala. Uz brojne certifikate i edukacije koje polaze uposlenici, ovisno o njihovom interesu i vrsti posla koji rade, od izuzetne je važnosti interna i stalna edukacija koja se usvaja iz različitih područja uz pomoć eksternih i internih predavača.

POTICANJE USPJEŠNOSTI U RADU

Svaki uposlenik ASA OSIGURANJA, vrhunskim znanjima i zalaganjem doprinosi zajedničkim poslovnim ciljevima odnosno ima svoj dio odgovornosti u prosperitetu Društva. Ličnim radom, i timskim doprinosom, osiguravamo uspješno ostvarenje poslovnog plana, kvalitetnu uslugu i u konačnici, zadovoljstvo naših klijenata. Doprinos uposlenika ciljevima kompanije kroz ostvarivanje ličnih ciljeva nagrađuje se kroz Sistem varijabilnog nagrađivanja.

MIŠLJENJE UPOSLENIKA NAM JE VAŽNO

Samo zadovoljni i motivisani uposlenici mogu se nositi sa poslovnim izazovima. Uvažavajući tu činjenicu, uvažavamo mišljenje svakog uposlenika koja se ispituju kroz redovna istraživanja o zadovoljstvu. Rezultati istraživanja koriste se kao poticaj za dalja poboljšanja i promjene unutar Društva.

MOGUĆNOST NAPREDOVANJA

ASA OSIGURANJE kao poslodavac, značajno podržava razvoj karijere. Brojni uposlenici koji su u Društvu počeli raditi kao pripravnici, nakon završenog fakulteta ili u toku studija, danas su već menadžeri naše kompanije. Naši uposlenici mogu ostvariti uspješnu stručnu ili projektnu karijeru. Sve su mogućnosti otvorene, put za napredovanje uslovljen je u najvećoj mjeri znanjem, sposobnostima i trudom koji ulažemo u svoj posao.

POZNAVANJE NAŠEG BIZNISA

Kao dugogodišnji tržišni lider u brzini obrade i isplate odštetnih zahtjeva sa stalnim rastom tržišnog učešća, u velikom broju područja djelovanja, naši uposlnici su autoritet u pogledu znjanja i kompetencija. Stoga naši uposlenici prenose svoja znanja drugima unutar Društva putem različitih programa (mentorstvo, rad i predavanja u manjim grupama, predavanja kroz saradnje sa fakultetima) naglašavajući važnost obrazovanja i stalnog razvoja. Također, bitan segment je saradnja i sa drugim članovima akademske zajednice i stručnjacima na tržištu a sve kao dio naših razvojnih aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Adresa

Trg međunarodnog prijateljstva 25
71000 Sarajevo

Tel: +387 33 255 610
Fax: +387 33 255 618
Viber:+387 62 134 413
E-mail: info@asa-osiguranje.ba


ASA BANKA d.d. Zenica
Broj računa: 1346101000166141

Radno vrijeme

Direkcija

Pon-Pet: 08:00-16:30

Poslovnice

Pon-Pet: 08:00-16:30
Subota: 09:00-13:00

JoomShaper