Osiguranje od profesionalne odgovornosti

Kao proširenje opšte odgovornosti, ASA OSIGURANJE nudi i pokriće profesionalne odgovornosti za određene djelatnosti, kao što su advokati, sudski vještaci, notari, ljekari i stomatolozi, apotekari te projektanti i projektantska društva.

Osiguranje profesionalne odgovornosti pokriva štete nastale na bazi profesionalnih propusta, a koji mogu imati katastrofalne posljedice na okolinu sa kojom Vi radite (smrt, povreda tijela ili zdravlja kao i oštećenje ili uništenje stavri trećeg lica), a samim tim i ostaviti pečat na Vašoj karijeri.

U čemu je značaj i šta dobivate ovim osiguranjem?

Ovom polisom osiguranja štitite se u slučaju građanske parnice koju je pokrenuo Vaš pacijent ili klijent zbog profesionalne greške ili materijalne štete koju ste uzrokovali tokom vršenja registrovane djelatnosti (npr. greška pri operaciji uslijed koje može nastupiti invaliditet ili smrt pacijenta, propust pri sastavljanju notarskog ugovora ili vještačenja koji može da ima za posljedicu materijalnu štetu klijentu itd). Polisa pokriva troškove odbrane i sudskog postupka, a ukoliko se utvrdi krivnja pravomoćnom presudom, pokriva se i odštetni zahtjev do ukupnog iznosa osiguranja, bez obzira hoće li se u kasnijem postupku eventualna pogreška dokazati ili ne.

Na koju vrijednost se zaključuje osiguranje?

Vrijednost na koju se zaključuje osiguranje predstavlja limit odgovornosti to jest maksimalno pokriće po štetnom događaju. Ove vrijednosti mogu biti minimalne zakonski propisane, ali ih u cilju možete i povećati u cilju adekvatne zaštite Vaše djelatnosti.

Od čega zavisi visina premije osiguranja?

Premija osiguranja zavisi od vrste djelatnosti, limita pokrića i  franšize.

Šta se obezbjeđuje ovim osiguranjem?

Obavljajući svoju djelatnost možete doći u situacije da profesionalni propusti koji mogu nastati i odštetni zahtjevi po njihovom  osnovu ugroze finansijsko poslovanje pa i dovedu do likvidacije firme. Ovim osiguranjem obezbjeđujete finansijsko pokriće za sve takve osnovane zahtjeve.

Kakve pogodnosti možete da očekujete?

Pored same finansijske zaštite osiguranje Vam pruža i pravnu zaštitu od neosnovanih ili pretjeranih zahtjeva za naknadu štete.

Teritorijalno važenje osiguranja

Osiguranjem su obuhvaćeni osigurani slučajevi nastali na teritoriji BiH i rješavaće se po domaćoj jurisdikciji.

Više informacija možete dobiti putem besplatnog info telefona 080 02 02 09

Kontaktirajte nas

Adresa

Trg međunarodnog prijateljstva 25
71000 Sarajevo

Tel: +387 33 255 610
Fax: +387 33 255 618
Viber:+387 62 134 413
E-mail: info@asa-osiguranje.ba


ASA BANKA d.d. Zenica
Broj računa: 1346101000166141

Radno vrijeme

Direkcija

Pon-Pet: 08:00-16:30

Poslovnice

Pon-Pet: 08:00-16:30
Subota: 09:00-13:00

JoomShaper