ASA Osiguranje: Snaga domaće kompanije uprkos globalnoj krizi

Feb 13, 2021

Rast bruto premije, bruto dobiti i nove investicije ASA Osiguranja u prvih šest mjeseci 2020.godine

Sarajevo, 18.9.2020. ASA Osiguranje, domaće osiguravajuće društvo, nastavlja sa rastom premije i u prvoj polovini 2020. godine, te bez obzira na sve izazove izazvane pandemijom COVID-19 ostaje lider po pitanju investicije na domaćem tržištu, te kontinuirano širi mrežu poslovanja.

Prema zvaničnim polugodišnjim rezultatima, ASA Osiguranje je ostvarilo 19,2 miliona KM bruto premije, što predstavlja rast od 14% u odnosu na isti period 2019. godine. Istovremeno, rezultati poslovanja za prvih 6 mjeseci 2020.godine godine pokazuju stabilnost i unapređenje svih drugih finansijkih pokazatelja. Ostvarena je bruto dobit od 1,2 miliona uz rast od 44% u odnosu na 2019, dok isplaćena vrijednost šteta za prvih 6 mjeseci ove godine iznosi 7.6 miliona. Uz rast klijenata ASA Osiguranje je ostalo podjednako posvećeno svakoj izdatoj polisi osiguranja i dodatno povećalo ažurnost isplate štete.

„ASA Osiguranje, kao lider u brzini i efikasnosti pružanju usluga svojim klijentima, još jednom potvrđuje važnost domaćih proizvoda i usluga u kreiranju stabilnog poslovnog i društvenog ambijenta. Uprkos globalnoj krizi koja je posebno pogodila ekonomiju, pojedinačnim pristupu svakom klijentu uz jasnu viziju, ostvarili smo značajan rast bruto premije, koji nam ukazuje na optimistične rezultate za drugu polovinu godine. Istovremeno, uz potvrdu liderske pozicije u isplati štete, rasli smo u svim drugim segmentima poslovanja, otvorili 10 novih poslovnica, realizirali tri nove investicije, te smo u fazi rebrendinga određenih poslovnica, koje će pratiti jedinstven vizualni identitet ASA Osiguranja,“ izjavio je Fedja Morankić, predsjednik Uprave ASA Osiguranja, te dodao kako je ponosan na cijeli tim koji je u proteklom periodu pokazao izuzetan nivo profesionalizma, odgovornosti i zalaganja, što je i rezultiralo ovakvim rastom.

ASA Osiguranje je u proteklom periodu izvršilo akviziciju jedne od najvećih stanica za tehnički pregled vozila u BiH i Kantonu Sarajevo, STP Autodelta, na adresi Bolnička do br.11 Sarajevo, čime se povećalo tržišno učešće u KS-u sa 8% na 15% . Uz navedenu akviziciju, ASA Osiguranje planira završiti 2020. godinu sa najvećim brojem obavljenih tehničkih pregleda vozila u Kantonu Sarajevo.

 

Kao što je i ranije najavljeno, uz ovu akviziciju, ASA Osiguranje realiziralo je i dvije nove investicije u Zenici i na Ilidži gdje će također biti izgrađeni novi tehnički pregledi sa svom pratećom opremom koja prati vrhunske standarde u ovoj oblasti.

„Posmatrajući navedene rezultate kroz sve izazove koji su nas zadesili uslijed pandemije Covid-19, jasno je da nam je da je snažna posvećenost klijentima glavni pokretač uspješnih rezultata. Klijentima pristupamo odgovorno, sa pažnjom, te uvijek u prvi plan stavljamo važnost dugoročnog odnosa sa klijentima. Našim klijentima i zaposlenim uvijek ćemo nuditi stabilnosti, odgovoran pristup i siguran oslonac“, zaključuje Morankić.

Promotivni video

Pozitivna priča

ASA Osiguranje nominovano za titulu “Najpoželjniji poslodavac 2020”

Najnovije objave

Akcija Dobrovoljnog Zdravstvenog Osiguranja

Akcija Dobrovoljnog Zdravstvenog Osiguranja

Uz ASA dobrovoljno zdravstveno osiguranje imate zaštitu kada Vam zaista treba – bez čekanja, bez redova i bez uputnica   U periodu kada se obilježavaju mjeseci muškog i ženskog zdravlja, ASA Osiguranje i ove godine donosi specijalne pogodnosti prilikom zaključivanja...

ASA Osiguranje: Višemilionska investicija u Zenici

ASA Osiguranje: Višemilionska investicija u Zenici

ASA Osiguranje akviziralo je novi poslovni objekat u Zenici. Radi se o višemilionskoj investiciji u zemljište i nekretnine na površini od preko 2000 m2, gdje će biti smješten savremeni tehnički pregled, te sjedište podružnice u Zenici uz punu uslugu osiguranja i...

Zapratite nas