ASA Osiguranje: Višemilionska investicija u Zenici

ASA Osiguranje: Višemilionska investicija u Zenici

ASA Osiguranje akviziralo je novi poslovni objekat u Zenici. Radi se o višemilionskoj investiciji u zemljište i nekretnine na površini od preko 2000 m2, gdje će biti smješten savremeni tehnički pregled, te sjedište podružnice u Zenici uz punu uslugu osiguranja i registracije vozila.

Najbrže rastuće domaće osiguranje time nastavlja pozitivan trend investiranja u BiH.

„ASA Osiguranje, kao domaće osiguravajuće društvo, u više navrata pokazalo je opredijeljenost za razvoj i jačanje domaće privrede. Uprkos krizi izazvanoj pandemijom Covida-19, niti u jednom momentu nismo stali sa ulaganjem i planovima za širenje poslovanja. Naprotiv, svjesni smo da samo jake domaće kompanije mogu pomoći u prevazilaženju trenutnih izazova i zadržavanju radnih mjesta. Kroz nove akvizicije, poput ove u Zenici, još jednom smo potvrdili lidersku poziciju domaćeg brenda koji svojim klijentima nudi sigurnost, brzinu i kvalitet u pružanju usluge“, izjavio je predsjednik Uprave ASA Osiguranja Feđa Morankić.

On je dodao kako ASA Osiguranje  na ovaj način ide korak dalje u jačanju usluge i konkurentske pozicije na prostoru grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona.

Nova zgrada

Početak rada planiran je u septembru ove godine, dok će do kraja godine biti izgrađena potpuno nova zgrada sa svom pratećom opremom koja prati vrhunske standarde u ovoj oblasti, a čime će investicija biti realizirana u punom kapacitetu.

U okviru novog objekta poslovat će ASA Assistance i ASA Osiguranje, tako da će klijenti na jednom mjestu dobiti kompletnu uslugu osiguranja i registracije vozila.

Rast premije

ASA Osiguranje posluje na prostoru cijele BiH, a samo u prošloj godini ostvarilo je rast premije od preko 20 posto, dok je već sedam godina zaredom lider kada je u pitanju brzina isplate štete.  Zahvaljujući investicijama koje je ovo domaće osiguravajuće društvo realiziralo u proteklom periodu, ASA Osiguranje bilježi rast premije od 15% u prvih 6 mjeseci ove godine, čime se dodatno izdvaja na tržištu BiH.

Kako navode iz ASA Osiguranja, ovakvi rezultati potvrda su strategije stalnog ulaganja a u narednom periodu nove investicije i širenje poslovne mreže u BiH biće nastavljeni.