Fantastičan nastup Hora Opere NPS u saradnji sa ASA Osiguranjem

Jul 2, 2022

U saradnju sa ASA Osiguranjem Narodno pozirište Sarajevo je koncertom Hora Opere  započelo  julski program Kultura na ulice.

Sa početkom u 21:00 sati, na Pozorišnom trgu Susan Sontag – posjetitelji su mogli uživati u nastupu Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, koji je izveo klasična djela kompozitora poput Petra Iljiča Čajkovskog, Jakova Gotovaca i Giuseppea Verdija, uz klavirsku pratnju Ane Petrović. Dirigent koncerta je Danijel Žontar.

U 2022. godini,ASA Osiguranje obilježava  15 godina postojanja i dinamičnog rasta, a Narodno pozorište u Sarajevu obilježava svoj 100. rođendan. Saradnjom ova dva jubileja dajemo  kulturnim programima u BiH putem kojih doprinosimo promociji onih pravih vrijednosti. Narodno pozorište Sarajevo i ASA Osiguranje putem realizovane saradnje žele zajedno poslati poruku kako dvije jake domaće institucije, jedna iz finansijskog a druga iz sektora kulture i umjetnosti, mogu zajedno raditi na stvaranju boljeg okruženja ali i biti primjer drugima u sinergijskom djelovanju finansijske i kreativne industrije.

Vjerujemo da ćete uživati uživajte u programima specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo Kultura na ulice.

Najnovije objave

Zapratite nas