KASKO OSIGURANJE

KASKO OSIGURANJE

Obavezno osiguranje uz registraciju vozila ne pokriva mnoge od rizika uključujući i štete u saobraćajnoj nesreći koju ste vi prouzrokovali, pad leda/ snijega na vaše vozilo, elementarne nepogode itd. Kasko osiguranje vozila pokriva ove i mnoge druge rizike. Zbog toga, kako bi vaše vozilo koristili uz potpunu bezbrižnost, zaključite policu kasko osiguranja.

  • Potpuno kasko osiguranje

ili osiguranje od osnovnih rizika kasko osiguranja pokriva štete nastale usljed: saobraćajne nezgode, požara, udara groma, eksplozija, elementarnih nepogoda, pada vazdušnih letjelica, manifestacija i demonstracija, obijesti trećih lica, oštećenja tapaciranih dijelova vozila, namjerno prouzrokovane štete na osiguranoj stvari u cilju sprečavanja veće štete na toj ili drugoj stvari ili licima te rizik od krađe vozila.

 

  • Djelimično kasko osiguranje

podrazumijeva osiguranje svih vrsta standardno ugrađenih stakala na motornom vozilu, osim šteta na svjetlima, ogledalima i panorama krovu. Tabelarni prikaz cijena na osnovu kw automobila:

Snaga vozila (KW)

Premija osiguranja

do 44 KW 20,00 KM
44 KW – 66 KW 30,00 KM
66 KW – 110 KW 50,00 KM
preko 110 KW 75,00 KM

Predmet osiguranja su sve vrste motornih, priključnih i radnih vozila kao i njihovi sastavni dijelovi, koji se dobiju u novom vozilu iz fabrike.

Sastavnim dijelovima vozila smatraju se: alat, pribor i rezervni dijelovi standardno isporučeni za dotični tip vozila, radio aparat koji je ugrađen u vozilo od strane proizvođača vozila, uređaj za obezbjeđenje od krađe, aparat za gašenje požara, sigurnosni trougao, sigurnosni pojasevi, tahograf, uže (ruda) za vuču, oprema za pružanje prve pomoći, rezervne sijalice, dodatna spoljna i unutrašnja ogledala i lampa, žmigavci za obilježavanje vozila zaustavljenog noću na kolovozu puta i halogena svjetla, maglenke, grijač zadnjeg stakla, brisač zadnjeg stakla, naslon za glavu i lanci za snijeg.

Ako se posebno ugovori, predmet osiguranja mogu biti: dodatni alat, dodatna oprema, priključni uređaji, pribor i rezervni dijelovi koji se ne smatraju sastavnim dijelovima vozila, radio aparat, kasetofon, CD player, mobitel, televizor i radio stanica, koji nisu ugrađeni u vozilo od strane proizvođača, reklamni natpisi u vozilu i na vozilu.

ASA Osiguranje je za svoje klijente, kreiralo pakete kasko osiguranja vozila kako bi klijenti mogli ostvariti dodatne pogodnosti. Glavni cilj ovih paketa jeste da vaše vozilo bude sigurno a ne samo osigurano. U nastavku je pregled paketa i informacije o dodatnim pogodnostima svakog paketa kako bi bezbrižnost bila potpuna.

Naziv Paketa

Uslovi

Poklon uz višegodišnje osiguranje

Paket GUME XL

Zaključivanje police KO na dvije godine

Poklanjamo set guma za vaše vozilo

Paket GUME XXL

Zaključivanje police KO na tri godine

Poklanjamo set guma za vaše vozilo + povoljnija cijena KO

Paket ALARM XL

Zaključivanje police KO na jednu godinu

Poklanjamo OBD protuprovalni sistem za vaše vozilo

Paket ALARM XXL

Zaključivanje police KO na tri godine

Poklanjamo META/ COBRA alarmni sistem za vaše vozilo

Ugovor o osiguranju može se zaključiti kao:

  • Kratkoročno osiguranje – sa određenim rokom trajanja, za vrijeme od jedne godine ili kraće;
  • Višegodišnje osiguranje – sa određenim rokom trajanja, za vrijeme preko jedne ili više godina;
  • Dugoročno osiguranje – sa neodređenim rokom trajanja, kada se nastavlja iz godine u godinu;

Auto kasko osiguranje važi na cijeloj teritoriji BiH, kao i u svim zemljama koje su članice sistema Zelene karte.

Prijavu štete možete uraditi u vama najbližoj poslovnici ASA Osiguranja ili pozivom na broj 080 02 02 09

Pravo na naknadu štete imat ćete u skladu sa ugovorenim kasko osiguranjem, osim šteta koje su nastale pod dejstvom alkohola, droga i drugih narkotika ili vožnje bez odgovarajuće vozačke dozvole.

 

Osnovica za obračun premije je novonabavna cijena vozila u momentu zaključivanja osiguranja. Ukoliko je ugovorena franšiza, to znači da osiguranik na svoj teret preuzima dio štete.

Popusti koje klijenti mogu dobiti: za svaku godinu bez štete (10%), za invalide i ratne vojne invalide s 80% tjelesnim oštećenjima (10%), na starost vozila (10% i više), za našu AO polisu (10%), za jednokratno plaćanje (10%), ugrađeni zaštitni uređaj (10%) itd.

Više informacija možete dobiti putem besplatnog info telefona

080 02 02 09