KASKO OSIGURANJE

KASKO OSIGURANJE

Uložili ste velika novčana sredstva u Vaša vozila i tražite kvalitetnu i pouzdanu zaštitu. ASA OSIGURANJE nudi Vam mogućnost ugovaranja osiguranja vozila putem potpunog ili djelimičnog kasko osiguranja na različite vremenske periode, uz povoljne cijene.

U mogućnosti smo Vam ponuditi sljedeće vrste kasko osiguranja:

 • Potpuno kasko osiguranje osnovnih rizika, bez rizika krađe – pokriva rizike saobraćajne nezgode, pada ili udara nekog predmeta, požara, udara groma, eksplozije, oluje, grada (tuče), snježene lavine, pada vazdušnih letjelica, svih vrsta manifestacija i demonstracija, zlonamjernih radnji trećih osoba, oštećenja tapacirunga, namjernog prouzrokovanja štete i zemljotresa
 • Potpuno kasko osiguranje sa uključenim dopunskim rizicima – rizik krađe, poplave, bujice i visoke vode
 • Djelimično kasko osiguranje – pokriva neke od rizika potpunog kaska, pa možete izabrati slijedeće opcije:
  • Kombinacija A – grupa rizika požara i krađe
  • Kombinacija B – grupa rizika požara
  • Kombinacija C – grupa rizika krađe
  • Kombinacija D – lom stakla na motornom vozilu i štete koje su neposredno prouzrokovane od divljači i domaćih životinja
  • Kombinacija E – lom stakla na putničkom automobilu
  • Kombinacija F – troškovi vuče, odnosno prevoza putničkog automobila, ako vozilo nije u voznom stanju zbog saobraćajne nezgode ili kvara, te troškovi prevoza vozača i putnika
  • Kombinacija G – osiguranje troškova obuhvaćenih kombinacijom F, uz potpuno kasko osiguranje putničkog automobila

 

Doplatkom uz kasko osiguranje možete osigurati i:

 • vozača i putnike od posljedica nesrećnog slučaja (smrt, invalidnost)
 • lični prtljag, na iznos koji Vi odredite
 • dodatni alat, opremu, na iznos koji Vi odredite
 • reklamnih i drugih natpisa, na iznos koji Vi odredite

Odabirom jedne ili više od gore ponuđenih vrsta kasko osiguranja možete kreirati najbolju policu kasko osiguranja za Vaše vozilo koja najviše odgovara vašim potrebama.

Predmet osiguranja su sve vrste motornih, priključnih i radnih vozila kao i njihovi sastavni dijelovi, koji se dobiju u novom vozilu iz fabrike.

Sastavnim dijelovima vozila smatraju se: alat, pribor i rezervni dijelovi standardno isporučeni za dotični tip vozila, radio aparat koji je ugrađen u vozilo od strane proizvođača vozila, uređaj za obezbjeđenje od krađe, aparat za gašenje požara, sigurnosni trougao, sigurnosni pojasevi, tahograf, uže (ruda) za vuču, oprema za pružanje prve pomoći, rezervne sijalice, dodatna spoljna i unutrašnja ogledala i lampa, žmigavci za obilježavanje vozila zaustavljenog noću na kolovozu puta i halogena svjetla, maglenke, grijač zadnjeg stakla, brisač zadnjeg stakla, naslon za glavu i lanci za snijeg.

Ako se posebno ugovori, predmet osiguranja mogu biti: dodatni alat, dodatna oprema, priključni uređaji, pribor i rezervni dijelovi koji se ne smatraju sastavnim dijelovima vozila, radio aparat, kasetofon, CD player, mobitel, televizor i radio stanica, koji nisu ugrađeni u vozilo od strane proizvođača, reklamni natpisi u vozilu i na vozilu.

Posebno bi istaknuli KASKO OSIGURANJE STAKALA NA VOZILU koje možete zaključiti već od 20KM godišnje. U nastavku iznos premije kasko osiguranja stakala:

Snaga vozila (KW)

Premija osiguranja

do 44 KW

20,00 KM

44 KW – 66 KW

30,00 KM

66 KW – 110 KW

50,00 KM

preko 110 KW

75,00 KM

ASA Osiguranje je za svoje klijente, kreiralo pakete kasko osiguranja vozila kako bi klijenti mogli ostvariti dodatne pogodnosti. Glavni cilj ovih paketa jeste da vaše vozilo bude sigurno a ne samo osigurano. U nastavku je pregled paketa i informacije o dodatnim pogodnostima svakog paketa kako bi bezbrižnost bila potpuna.

Naziv Paketa

Uslovi

Dodatne pogodnosti

KASKO Gume na kvadrat

Zaključivanje police KO na dvije godine

Poklanjamo set guma za vaše vozilo

KASKO Gume na treću

Zaključivanje police KO na tri godine

Poklanjamo set guma za vaše vozilo + povoljnija cijena KO

KASKO Alarm

Zaključivanje police KO na jednu godinu

Poklanjamo OBD protuprovalni sistem za vaše vozilo

KASKO Alarm XXL

Zaključivanje police KO na tri godine

Poklanjamo META/ COBRA protuprovalni sistem za vaše vozilo

Ugovor o osiguranju može se zaključiti kao:

 • Kratkoročno osiguranje – sa određenim rokom trajanja, za vrijeme od jedne godine ili kraće;
 • Višegodišnje osiguranje – sa određenim rokom trajanja, za vrijeme preko jedne ili više godina;
 • Dugoročno osiguranje – sa neodređenim rokom trajanja, kada se nastavlja iz godine u godinu;

Auto kasko osiguranje važi na cijeloj teritoriji BiH, kao i u svim zemljama koje su članice sistema Zelene karte.

Detaljne informacije su date u Uputstvu za prijavu štete po polisi kasko osiguranja. Važno je napomenuti da se vraćanje oštećenih vozila u stanje prije nezgode vrši u ovlaštenim servisima sa kojima ASA OSIGURANJE ima ugovorenu saradnju, pri čemu je omogućena najkvalitetnija usluga u kratkom vremenskom periodu.

Pravo na naknadu štete imat ćete u skladu sa ugovorenim kasko osiguranjem, osim šteta koje su nastale pod dejstvom alkohola, droga i drugih narkotika ili vožnje bez odgovarajuće vozačke dozvole.

Osnovica za obračun premije je novonabavna cijena vozila u momentu zaključivanja osiguranja. Ukoliko je ugovorena franšiza, to znači da osiguranik na svoj teret preuzima dio štete.

Popusti koje klijenti mogu dobiti: za svaku godinu bez štete (10%), za invalide i ratne vojne invalide s 80% tjelesnim oštećenjima (10%), na starost vozila (10% i više), za našu AO polisu (10%), za jednokratno plaćanje (10%), ugrađeni zaštitni uređaj (10%) itd.

Više informacija možete dobiti putem besplatnog info telefona

080 02 02 09