KASKO OSIGURANJE

Obavezno osiguranje uz registraciju vozila ne pokriva mnoge od rizika uključujući i štete u saobraćajnoj nesreći koju ste vi prouzrokovali, pad leda/ snijega na vaše vozilo, elementarne nepogode itd. Kasko osiguranje vozila pokriva ove i mnoge druge rizike. Zbog toga, kako bi vaše vozilo koristili uz potpunu bezbrižnost, zaključite policu kasko osiguranja.

Vrste kasko

Osiguranja

Potpuno kasko osiguranje

ili osiguranje od osnovnih rizika kasko osiguranja pokriva štete nastale usljed: saobraćajne nezgode, požara, udara groma, eksplozija, elementarnih nepogoda, pada vazdušnih letjelica, manifestacija i demonstracija, obijesti trećih lica, oštećenja tapaciranih dijelova vozila, namjerno prouzrokovane štete na osiguranoj stvari u cilju sprečavanja veće štete na toj ili drugoj stvari ili licima te rizik od krađe vozila.

Djelimično kasko osiguranje

podrazumijeva osiguranje svih vrsta standardno ugrađenih stakala na motornom vozilu, osim šteta na svjetlima, ogledalima i panorama krovu. Tabelarni prikaz cijena na osnovu kw automobila:

Snaga vozila (KW) Premija osiguranja
do 44 KW 20.000 KM
44 KW - 60KW 30.000 KM
66 KW - 110 KW 50.000 KM
preko 110 KW 75.000 KM

Predmeti kasko

Osiguranja

Predmet osiguranja su sve vrste motornih, priključnih i radnih vozila kao i njihovi sastavni dijelovi, koji se dobiju u novom vozilu iz fabrike.

Sastavnim dijelovima vozila smatraju se: alat, pribor i rezervni dijelovi standardno isporučeni za dotični tip vozila, radio aparat koji je ugrađen u vozilo od strane proizvođača vozila, uređaj za obezbjeđenje od krađe, aparat za gašenje požara, sigurnosni trougao, sigurnosni pojasevi, tahograf, uže (ruda) za vuču, oprema za pružanje prve pomoći, rezervne sijalice, dodatna spoljna i unutrašnja ogledala i lampa, žmigavci za obilježavanje vozila zaustavljenog noću na kolovozu puta i halogena svjetla, maglenke, grijač zadnjeg stakla, brisač zadnjeg stakla, naslon za glavu i lanci za snijeg.

Ako se posebno ugovori, predmet osiguranja mogu biti: dodatni alat, dodatna oprema, priključni uređaji, pribor i rezervni dijelovi koji se ne smatraju sastavnim dijelovima vozila, radio aparat, kasetofon, CD player, mobitel, televizor i radio stanica, koji nisu ugrađeni u vozilo od strane proizvođača, reklamni natpisi u vozilu i na vozilu.

Trajanje ugovora

o osiguranju

  • Kratkoročno osiguranje – sa određenim rokom trajanja, za vrijeme od jedne godine ili kraće;
  • Višegodišnje osiguranje – sa određenim rokom trajanja, za vrijeme preko jedne ili više godina;
  • Dugoročno osiguranje – sa neodređenim rokom trajanja, kada se nastavlja iz godine u godinu;

Prijava štete i

utvrđivanje visine naknade

Prijavu štete možete uraditi u vama najbližoj poslovnici ASA Osiguranja ili pozivom na broj 080 02 02 09

Pravo na naknadu štete imat ćete u skladu sa ugovorenim kasko osiguranjem, osim šteta koje su nastale pod dejstvom alkohola, droga i drugih narkotika ili vožnje bez odgovarajuće vozačke dozvole.

Plaćanje i

Bonusi

Osnovica za obračun premije je novonabavna cijena vozila u momentu zaključivanja osiguranja. Ukoliko je ugovorena franšiza, to znači da osiguranik na svoj teret preuzima dio štete.

Popusti koje klijenti mogu dobiti: za svaku godinu bez štete (10%), za invalide i ratne vojne invalide s 80% tjelesnim oštećenjima (10%), na starost vozila (10% i više), za našu AO polisu (10%), za jednokratno plaćanje (10%), ugrađeni zaštitni uređaj (10%) itd.

Osiguranje od automobilske odgovornosti

Jeste li znali da sa našom policom osiguranja od automobilske odgovorni ste ste pokriveni osiguranjem još 30 dana od datuma isteka važenja police ukoliko je namjeravate obnoviti kod nas?

Mali kasko

ASA Osiguranje je na tržište plasiralo novi proizvod. Radi se o kasko osiguranju vozila koje je prilagođeno tržištu Bosne i Hercegovine. Naziv proizvoda je „Mali kasko“ a pridjev „mali“, u ovom slučaju, najviše se odnosi na cijenu.

Asistencija na putu

Nepredviđeni događaji na putovanju sa vašim vozilom mogu biti frustrirajući. Uz ASA Asistenciju na putu nemate razloga za brigu. Jednim telefonskim pozivom smo tu da asistiramo.

Asa-osiguranje

Kontakt

Adresa

Trg međunarodnog prijateljstva 25, Sarajevo

Telefon/Fax

080 02 02 09

eMail:

info@asa-osiguranje.ba

Ekskluzivni partner N/FS BiH

ASA Osiguranje

Copyright © 2021 ASA Osiguranje ®

PARTNER: 
Asa-osiguranje