Koji su to najučinkovitiji rituali za sretan i bezbrižan put?

Feb 13, 2021

Svako putovanje je upoznavanje novog, odlazak od svoje zone komfora, svog doma te je kao takvo uglavnom pozitivno iskustvo i neprocjenjiva avantura ali nepredviđeni događaji mogu nam putovanje učiniti i izuzetno negativnim iskustvom. Kako bi imali sretno i bezbrižno putovanje ljudi su razvili nekoliko rituala koji se obave prije samog početka putovanja. U nastavku navodimo najpoznatije od njih:

Prvi ritual koji ćemo spomenuti je ujedno i najrašireniji. Radi se o prosipanju određene količine vode iza osobe koja je krenula na neki put. Vjeruje se da tekuća voda simbolizira pokretnost, lakoću pokreta, te da se prosipanje vode čini da bi nekome put na koji je pošao išao glatko kao prosuta voda.

Druga stvar na koju treba obratiti pažnju je i sretni broj. Ukoliko je npr. vaš sretni broj 7 onda, obavezno, u avionu rezervišite mjesto sa tim brojem a po mogućnosti, prilagodite i datum putovanja tom broju.

Djetelina sa četiri lista je univerzalni simbol za sreću pa se preporučuje i u slučaju putovanja.

Ne zaboravite ponijeti sve svoje amajlije kao što su sretni novčići, zečja šapa, poseban privjesak za ključeve isl. Interesantno je da se smatra da, prema nekim vjerovanjima, dejstvo amajlije se povečava ako se ista nalazi u lijevom džepu.

Za kraj smo ostavili ritual koji je prema iskustvima naših osiguranika najučinkovitiji za bezbrižno i sretno putovanje. Radi se o zaključivanju police putnog zdravstvenog osiguranja. Policu je moguće zaključiti u svim poslovnicama ASA Osiguranja ili putem online shopa. Osjećaj da ste osigurani doprinosi osjećaju sigurnosti pa se na svojim putovanjima možete posvetiti odmoru, obilasku znamenitosti, hvatanju najboljih selfija, kupovini suvenira i uživanju sa saputnicima.

Sretan put želi vam ASA Osiguranje.

Promotivni video

Pozitivna priča

ASA Osiguranje nominovano za titulu “Najpoželjniji poslodavac 2020”

Najnovije objave

Akcija Dobrovoljnog Zdravstvenog Osiguranja

Akcija Dobrovoljnog Zdravstvenog Osiguranja

Uz ASA dobrovoljno zdravstveno osiguranje imate zaštitu kada Vam zaista treba – bez čekanja, bez redova i bez uputnica   U periodu kada se obilježavaju mjeseci muškog i ženskog zdravlja, ASA Osiguranje i ove godine donosi specijalne pogodnosti prilikom zaključivanja...

ASA Osiguranje: Snaga domaće kompanije uprkos globalnoj krizi

ASA Osiguranje: Snaga domaće kompanije uprkos globalnoj krizi

Rast bruto premije, bruto dobiti i nove investicije ASA Osiguranja u prvih šest mjeseci 2020.godine Sarajevo, 18.9.2020. ASA Osiguranje, domaće osiguravajuće društvo, nastavlja sa rastom premije i u prvoj polovini 2020. godine, te bez obzira na sve izazove izazvane...

Zapratite nas