ASA Osiguranje podržalo otkrivanje spomenika velikanu bh. košarke Mirzi Delibašiću

Jun 2, 2022

“Iskreno me obradovao poziv iz ASA Osiguranja, našeg osiguravajećeg društva koji su se samoinicijativno javili sa željom da daju svoj doprinos ovoj inicijativi i podrže ovaj projekat. Drago mi je da su prepoznali one vrijednosti iza kojih je moj otac stajao i pokazali volju da podrže ovaj projekat za koji vjerujemo da će unaprijediti ukupnu sliku Sarajeva i Bosne i Hercegovine”, rekao je Danko Delibašić, sin najvećeg bh. sportiste svih vremena i predsjednik Udruženja “Mirza Delibašić”.

Inicijativa za spomenik Mirzi Delibašiću je došla od strane Općine Centar Sarajevo koja je raspisala međunarodni javni poziv za izradu idejnog skulptorsko-umjetničkog rješenja za izgradnju spomenika ovom velikanu bosanskohercegovačke košarke. Nakon što je okončan Međunarodni javni poziv u Općini Centar je predstavljen pobjednički rad skulptora Adisa Lukača.

“ASA Osiguranje kao jedan od lidera na tržištu i najprepoznatljivije domaće osiguravajuće društvo već dugi niz godina kroz različite modele podrške ulaže u sport naše države. Podrškom ovom projektu želimo dati hommage sportskom duhu i sportskoj tradiciji koju baštini grad Sarajevo i Bosna i Hercegovina a čije je utjelovljenje možemo slobodno reći bio čovjek koji je postavio Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu na sportsku mapu Evrope i svijeta, Mirza Delibašić. Stoga nam je veliko zadovoljstvo i čast biti dio ove priče koja slavi istinske vrijednosti timske igre, zalaganja, strasti i izvrsnosti, takmičarkog duha i međusobne podrške – vrijednosti koje mi dijelimo u ASA Osiguranju”, naveo je direktor filijale Sarajevo ASA Osiguranja, Admir Bukva.

Najnovije objave

Fantastičan nastup Hora Opere NPS u saradnji sa ASA Osiguranjem

Fantastičan nastup Hora Opere NPS u saradnji sa ASA Osiguranjem

U saradnju sa ASA Osiguranjem Narodno pozirište Sarajevo je koncertom Hora Opere  započelo  julski program Kultura na ulice. Sa početkom u 21:00 sati, na Pozorišnom trgu Susan Sontag – posjetitelji su mogli uživati u nastupu Hora Opere Narodnog pozorišta...

Zapratite nas