Pandemija COVID19

Pandemija COVID19

Obzirom na trenutnu situaciju sa pandemijom COVID19 ASA Osiguranje je poduzelo sve potrebne korake kako bi, prije svega, zaštitili naše uposlenike, njihove porodice, naše klijente pa i sve ostale sugrađane iz našeg okruženja. Zdravlje svih nas nam je prioritet broj jedan.

U svim poslovnicama, osoblje je opremljeno potrebnom zaštitnom opremom, te smo uveli pravila ponašanja u poslovnicama kako bi smanjili rizik od daljnjeg širenja virusa. Ovom prilikom molimo klijente da se pridržavaju instrukcija osoblja u poslovnicama.

Također, apelujemo na klijente da što više koriste kontakt putem digitalnih servisa i telefona kako bi dobili potrebnu uslugu bez dolaska u poslovnicu.

Kontakt za prijavu štete je mail:
prijava.steta@asa.ba

Klikom ovdje možete pronaći obrasce za prijavu šteta. Na svakom obrascu, u zavisnosti o kojoj se vrsti osiguranja radi, možete vidjeti koja je potrebna dokumentacija te istu, zajedno sa popunjenim obrascom poslati na mail prijava.steta@asa.ba.

Ukoliko su vam potrebne police osiguranja kuće/ stana ili polica dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja iste možete zaključiti u našem online shopu.

Kotnakti za ostale informacije su:
mail – info@asa-osiguranje.ba i
besplatni info telefon – 080 02 02 09

Naše poslovanje je organizovano na način da smo sve kolegice i kolege koji mogu raditi od kuće uputili u kućnu samoizolaciju, eliminisali skoro sve sastanke uposlenika u direkciji i poslovnicama, izvršili reorganizacije timova a IT služba je obezbjedila sve uslove za nastavak poslovanja u ovim vanrednim okolnostima.

Iako su vanredne okolnosti ASA Osiguranje će nastaviti sa stabilnim poslovanjem te procesi kao što su: obrada i isplata odštetnih zahtjeva, produženje i zaključenje novih polica osiguranja, usluge tehničkog pregleda kod našeg partnera ASA Assistance isl. će se nastaviti odvijati kao i do sada. Likvidnost i finansijska stabilnost Društva je na izuzetno visokom nivou tako da se, sa tog aspekta, naše poslovanje nastavlja bez problema.

Čuvajte svoje zdravlje i pratite instrukcije nadležnih institucija a ASA Osiguranje će, kao i do sada, biti na usluzi kada vam to zatreba.