PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Potpuni doživljaj ljepote putovanja može biti narušen raznim neprijatnostima, iznenadnim bolestima ili nezgodama.

Kako bismo Vam bar dijelom olakšali i pružili neophodnu pomoć, ASA OSIGURANJE nudi  Putničko zdravstveno osiguranje, uz mogućnost dopunskog ugovaranja osiguranja od otkaza putovanja, osiguranja prtljaga, putničkog osiguranja osobne odgovornosti ili putničkog osiguranja nezgode.

Kažu da je čovjek bogat onoliko koliko je proputovao. Svako putovanje je upoznavanje novog, odlazak od svoje zone komfora, svog doma te je kao takvo uglavnom pozitivno iskustvo i neprocjenjiva avantura ali nepredviđeni događaji mogu nam putovanje učiniti i izuzetno negativnim iskustvom. Kako bi ublažili efekat mogućih negativnih događaja najbolje je osigurati se.

ASA Osiguranje putno zdravstveno osiguranje ili skraćeno putno osiguranje je najbolji recept za bezbrižno putovanje. Putno zdravstveno osiguranje ASA Osiguranja je sveobuhvatna zaštita osiguranika za vrijeme njihovog puta i boravka u inostranstvu.

Osigurati se može osoba koja je državljanin Bosne i Hercegovine, te stranac koji u BiH ima vizni, bezvizni, privremeni i stalni boravak. U pravilu se mogu osigurati osobe od navršenih sedam dana do navršenih 65 godina života, odnosno do navršenih 80 godina ako je ugovoren, obračunat i naplaćen predviđeni doplatak na premiju osiguranja.

Osiguranje se može ugovoriti kao individualno, grupno (min 3 osobe) ili porodično. Jednom porodicom smatra se: otac i majka do navršenih 65 godina života i djeca do navršene 18-te godine života.

Također mogu se osigurati i osobe koje su strani državljani sa stalnim prebivalištem u BiH (osiguranje ne pokriva ugovorene rizike u zemlji njihovog porijekla).

Ovom policom pokriveni ste za slučaj:

  • Potreban Vam je bolnički tretman, te medicinska sredstva i terapije propisane od strane liječnika (lijekovi, zavoji, gips …)
  • Bolnički tretman u odgovarajućim bolnicama u inostranstvu
  • Transport do najbliže bolnice ili liječnika, koji je neophodan kao hitna pomoć, odnosno, upućivanje u specijalizirane klinike, ako je neophodno i propisano od strane liječnika
  • Hitne hirurške operacije i intervencije
  • Stomatološki tretman, ali isključivo za olakšanje akutnih  zubobolja
  • Neophodni propisani transport osiguranika i pratnje iz inostranstva u mjesto boravka – repatrijacija
  • U slučaju smrti osiguranika, troškove transporta posmrtnih ostataka kući ili troškove ukopa u mjestu smrti u inostranstvu (maksimalno do 10.500 KM)

Ukoliko je zaključeno i dopunsko osiguranje, osiguravač isplaćuje naknade predviđene uslovima dopunskog osiguranja. Kako bi našim klijentima ponudili najbolju uslugu i u ovom proizvodu klijentu je ostavljen izbor dopunskih rizika osiguranja koja možete zaključiti kao npr.: otkaz putovanja, osiguranje od gubitka prtljaga, osiguranje od nezgode na putovanju

Osiguranje se ugovara u trajanju od minimalno jednog do maksimalno 365 dana (zavisno od opcije), za jedno ili više putovanja. Sve godišnje polise vrijede za neograničeni broj putovanja u toku godine, sa trajanjem do 180 dana po jednom putovanju (zavisno kako je ugovoreno), a za profesionalne vozače do 90 dana po jednom putovanju.

Osiguranje stupa na snagu prelaskom granice Bosne i Hercegovine, a prestaje pri povratku nakon stupanja na tlo Bosne i Hercegovine.

Premija se obračunava u zavisnosti od opcije i dužine trajanja osiguranja, osigurane sume, teritorijalnog pokrića isl., a kreće od 0,80 KM/ dan po osobi.

Za dopunska osiguranja premija se obračunava prema premijskom sistemu.

Osiguranici stariji od 65 godina i sportisti polu/profesionalci plaćaju dodatnu premiju.

Osiguranici stariji od 60 godina učestvuju u svakoj visini štete sa 30% (ali ne više od 1.000 €).

 

Ukoliko se desi nesretni slučaj, osiguranik kontaktira pozivni centar ASA Osiguranja ili našeg međunarodnog partnera MONDIAL ASSISTANCE-a +43 1 525 03 6245  od kojih dobija sve potrebne upute.

Najbolja i najbrža usluga dostupna je 24 sata dnevno na bosanskom / hrvatskom / srpskom jeziku.

Detaljnija obrazloženja su navedena u Uputstvu za prijavu nezgode i bolesti po polici Putničkog zdravstvenog osiguranja i Uslovima koji se uručuju osiguraniku uz policu.

Više informacija možete dobiti putem besplatnog info telefona

080 02 02 09