SELEKCIJSKI PROCES

SELEKCIJSKI PROCES

  • Proces regrutiranja i selekcije se u potpunosti odbija pod kontrolom stručnog saradnika za ljudske resurse.

  • Proces zapošljavanja pokrećemo uslijed otvaranja novih radnih pozicija, povećanja obima posla te za potrebe osiguravanja zamjene zaposlenika koji trenutno nisu u mogućnosti obavljati redovne radne obaveze ili zaposlenika koji trajno napušta Društvo.

Sve konkurse za otvorene radne pozicije objavljujemo na vlastitoj internet stranici i društvenim mrežama, a oglašavanja su praćena na portalu www.posao.ba.

Osim toga, u bilo kojem trenutku se možete prijaviti u našu bazu potencijalnih budućih zaposlenika.

  • Nakon selektiranja svih pristiglih prijava, nastavljamo s početnom provjerom onih kandidata koji ispunjavaju minimalne uslove navedene u traženom oglasu posla te odgovaraju stvarnom profilu traženog kandidata te potom održavamo intervju sa odabranima.

  • Početni „screening“ nam daje priliku da vam predstavimo sve ključne detalje pozicije kao i glavnu funkciju i/ili strukturu odjela i područja u kojem želite raditi. Voljeli bismo da nakon ovog razgovora dobijete jasnu i nedvosmislenu ideju o tome što će se od osobe na traženoj poziciji očekivati, koje su ključne odgovornosti i izazovi posla te kakve su mogućnosti razvoja u kompaniji kao i konkretna razvojna perspektiva pozicije za koju konkurišete.

  • Vaš zadatak u fazi selekcije jeste da nam predstavite karijernu i obrazovnu biografiju, postignuća, kvalifikacije kao i profesionalne ambicije i konkretna očekivanja shodno vašim postignućem, znanjem, željama i vrijednostima.

Kao sljedeći korak, provodimo dalji krug razgovora, psihometrijske testove i druge metode za one kandidate koji zadovolje osnovni set kriterija.

  • Kod izbora kandidata za traženu poziciju, vodimo se da činjenicom da će svaki kandidat, u budućnosti posao obavljati ličnim kompetencijama, radnom motivacijom, izraženom i uticajnom kvalitetom rada.

Sretno