Spojeni povjerenjem: ASA i Central osiguranje spajanjem postaju lider na tržištu osiguranja

Jul 1, 2022

Spajanjem ova dva domaća i brzorastuća osiguravajuća društva, će doći do stvaranja društva koje će ujedinjenim snagama, kroz brigu o klijentima, partnerima i zaposlenicima, pružati sigurnost, povjerenje i zadovoljstvo.

Ovim korakom se nastavlja proces konsolidacije osiguravajućeg i finasijskog sektora, što će rezultirati liderskom pozicijom na tržištu osiguranja ASA Central osiguranje.

“Prema pažljivo odabranoj strategiji spajanja, oba će društva biti podjednako zastupljena u svemu, što podrazumijeva redizajn identiteta svakog i pronalaženje posebnih temeljnih tačaka te zajedničkih nazivnika na kojima će se dva društva na jednakim osnovama povezati. Razvijajući postojeće prodajne kanale i proizvode osiguranja, kreirajući nove, šireći poslovanje i na životna osiguranja te digitalizacijom poslovnih procesa želimo postati sinonim za suvremeno društvo, koje nudi vrhunsku uslugu. ASA Central Osiguranje će biti društvo kojem su temeljne vrijednosti pravičan način poslovanja, osjećaj pripadnosti organizaciji, međusobno poštovanje, te visoka radna etika”, izjavio je Član Uprave Društva Central osiguranje Željko Pervan.

Za prvih pet mjeseci 2022. godine ASA osiguranje je s indeksom rasta 22/21 od 113,3% imalo premiju od 20.487.319,00 KM te Central osiguranje, s indeksom rasta 22/21 od 107,3% premiju od 19.436.203,00 KM. Spajanjem, konsolidirana premija će nadmašiti sve ostale sudionike.

“Spajanjem se ne briše identitet niti jednog društva, nego se zadržavaju vrijednosti oba društva, i Central osiguranja, i ASA osiguranja. Koristeći vlastite potencijale, snagu grupe, savremene metode upravljanja, želimo postati i ostati lider na tržištu osiguranja. Suočeni s trendovima na tržištu i u društvu, kontinuiranim ulaganjem u edukaciju i razvoj na svim nivoima te stvaranjem atmosfere povjerenja i pravednosti, kreiramo bolje okruženje unutar naše spojene kompanije”, izjavio je Predsjednik Uprave Društva ASA osiguranje Adnan Hodžić.

Najnovije objave

ASA Osiguranje na 16. međunarodnom sajmu privrede Tešanj 2022.

ASA Osiguranje na 16. međunarodnom sajmu privrede Tešanj 2022.

Zajedno sa našim sestrinskim društvom Central osiguranje d.d. Sarajevo od jučer smo prisutni na 16. međunarodnom sajmu privrede Tešanj 2022. Mnogobrojnim zvanicima smo predstavili našu široku ponudu svih vidova neživotnog osiguranja sa posebnim naglaskom na pakete...

Zapratite nas